Inca bessen recept: Havermoutkoekjes

Inca bessen recept: Havermoutkoekjes

Inca bessen worden meestal in gedroogde vorm verkocht en smaken heerlijk in combinatie met noten, goji bessen, camu camu bessen of ander gedroogd fruit. Je kunt de gedroogde Inca bessen echter ook puur eten of als topping over een salade of toetje strooien. Daarnaast smaken gedroogde Inca bessen vanwege de frisse zoetzure smaak ontzettend lekker in rauwe taarten, koekjes en rauwe chocolaatjes. Hier volgt een heerlijke superfood recept met de inca bessen voor heerlijke havermoutkoekjes:

Inca bessen Havermoutkoekjes

Basisingredienten
• 2 bananen
• 2 blokjes pure chocolade
• 6 walnoten
• 3 eetlepels superfoods (Incabes en gojibes)
• 100 gram havermout

Bereiding
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine/een bakje voor de staafmixer of een blender. Mix alles goed door elkaar voor ongeveer 30 seconden.
Als je alles goed vermengd hebt met elkaar, kun je het beste een bakplaat pakken met bakpapier. In de mix mogen nog best stukjes zitten;) Het hoeft niet helemaal één geheel met elkaar te worden. Verdeel de mix over ongeveer negen bolletjes. De bolletjes moeten qua grootte allemaal ongeveer met elkaar overeenkomen, anders garen ze niet gelijk. Druk de bolletjes met een lepel aan, zodat het platte rondjes worden.
Wanneer de bolletjes plat gedrukt zijn, kan de bakplaat in de oven voor 20 minuten op 200 graden. Pak er een lekker kopje thee of koffie bij en genieten maar!

You may also like...